Ordinarie släktmöte 2015

Föreningen Johan Bergman Olson kallar nu till ordinarie släktmöte den 1 mars 2015.

Som en första del av släktmötet inbjuds alla deltagare till tågutfärd på Stockholm-Rimbo järnväg, Södra Roslags kustbana och Stockholm-Trälhavets järnväg (dvs. Roslagsbanan till Åkersberga och Österskär).

Åtskilliga av barnen och barnbarnen till Johan och Henrika Bergman Olson var på sin tid stora aktieägare i dessa privata järnvägsbolag, och flera förfäder hade förtroendeposter i bolagen för drygt 100 år sedan. Särskilt sträckan Åkersberga-Österskär har ett starkt släkthistoriskt intresse, genom att denna järnväg tillkom på direkt initiativ av några av Johan och Henrikas barn och barnbarn.

Vi träffas kl. 11.00 på Stockholms Östra (T-bana Tekniska högskolan). Sök upp en plattform med ett abonnerat tåg för en kort inledning, för att strax därefter följa med en museivagn. Tåget avgår exakt kl. 11.22, är planen. Under resan håller Magnus Cedergren en guidetur om järnvägen, historien och dess anknytning till släkten.

Museivagnen rymmer 56 sittande enl. uppgift. Om vi skulle bli fler än så, så får några av oss lite yngre dela på några platser, och omväxlande vara beredda att stå under delar av resan.

Vid ändstationen Österskär återvänder tåget snart tillbaka igen, och stannar för avstigning vid hållplatsen Galoppfältet, enligt planen ca. kl. 13.35. Därifrån är det en knapp kilometer att promenera till lokalen för släktmötet. Ta gärna med något enklare ätbart för tågresan.

Det finns goda parkeringsmöjligheter vid hållplatsen Galoppfältet, varför ett alternativ för bilägare kan vara, att på morgonen parkera bilen där och i god tid ta ett ordinarie tåg på Roslagsbanan in till Stockholm Ö från Galoppfältet (SL linje 27 och 28, kvartstrafik på söndag förmiddag). Vi återvänder ju till Galoppfältet, och man kan sedan ta bilen upp till själva släktmötet på Gästgivargränd, på detta sätt.

Träffen på Gästgivargränd börjar kl. 14 på Gästgivargränd 3 i Täby (dvs. på samma plats som för släktmötet 2012).

Nya planer: Vid ankomst blir det först middag kl. 14.00 bestående av varmrätt med dryck, ett glas vin eller alkoholfria alternativ. Därefter blir det kaffe samtidigt som årsmötet inleds.

Anmälan till släktmötet och dess middag sker genom betalning 250 kr/person (125 kr för barn under 18) till föreningens plusgiro 17 52 10-4, senast torsdagen den 19 februari 2015. Ange i meddelanderaden vem betalningen avser: namn, mailadress (om sådan finns). Ange också om vin önskas till maten (för att beräkna inköp). Om du har frågor om anmälan till släktmötet, skicka en sådan till föreningens kassör Robert Bergman, bergman.robert@gmail.com eller ring 0735-30 16 73. Anmäl också särskilt, om du följer med på tågresan.

Så här tar du dig direkt till Gästgivargränd från Stockholm:
Om du vill ta dig direkt till Gästgivargränd från Stockholm rekommenderas Roslagsbanan mot Österskär och avstigning vid Galoppfältet, samt promenad en knapp kilometer

eller med egen bil

Från E 18: Avfart 183. Tag vänster in på Bergtorpsvägen. Åk rakt genom första rondellen. Sväng vänster i andra rondellen in på Stockholmsvägen. Efter cirka 400 m sväng vänster vid skylt Gästgivargränd och kör in på området och parkera på ledig plats.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *