Ordförande inför sommaren

Jag laddar upp inför sommarens aktiviteter i Kalix älvdal, där mitt Ekomuseum nu bl.a. öppnar ett Kulturrum (utställning) i Överkalix. Detta kulturrum har ekonomiskt stöd av Länsstyrelsen i Norrbottens län och av vår förening enl. släktmötes- och styrelsebeslut. Invigningen blir den 15 maj på Folkets hus i Överkalix, vi får återkomma med ett mer exakt klockslag.

Läs mer om Ekomuseets kulturrum

Några fränder har uttryckt intresse att besöka Kalix älvdal, för att på ort och ställe uppleva lite av all den fantastiska släkthistorien – kanske t.ex. den nya utställningen… Jag kommer att själv vara där under veckorna 20 resp. 31, och vi skulle kunna planera in två dagar med guidningar om det finns intresse i släkten (kanske främst v 31). Hör av dig till mig senast den 20 april, om du skulle vara
intresserad. Var och en får själv ta ansvar för resor, övernattning, måltider och annat praktiskt. Däremot kan jag alltså gärna bidra med guidning och en del kontakter.

Och slutligen: Boka redan nu in lördagen den 29 augusti, detta datum är preliminärt satt för föreningens traditionsenliga picknick på Waldemarsudde. Tanken är att vi kommer att starta med en guidning runt i parken kl. 11.00 (vi träffas vid spårvagnshållplatsen), följt av picknicken nedanför kvarnen vid ungefär 12.30.

Magnus Cedergren
både i rollen som föreningens ordförande och med projektet Ekomuseum Historisk skogsexport från Kalix älvdal

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *