Kusinträff för 71-grenen

Den 18/4-09 var det kusinträff för 71-grenen

d.v.s. ättlingarna efter Abel och Esther Bergman – ”Addebodagrenen”.
Cirka 35 fränder mellan 1 – 86 år gamla samlades till ett möte i Täby, förnämligt arrangerat av 7161 Berit Gustavsson, 7131 Lena Ekenberg och 7155 Eva Frykman. Det bjöds videovisning av filmer om JBO’s Stockholmstid – om släktgårdarna Björkfors och Grytnäs samt JBO’s svärfar Henrik Deutsch, Torneå. Energiknippet 71334M Magnus Cedergren stod för produktion och visning.

7141 Bo Bergman spelade upp filmen från Esthers 80-årsdag på hotell Eden, Stockholm 1952. Här kunde nu grånade fränder avnjuta åsynen av såväl egna som andras unga, välklädda o stiliga skepnader, flankerande en elegant 80-åring. Rökavvänjning verkade inte uppfunnet då! Bo B. visade också flera foton från gamla tiders Addeboda.

7121 Bengt Bergman hade medfört fader Anders förnämliga fotoalbum med bilder från såväl Abels som Esthers familjer och livet på Kanan, Tuna gård och Addeboda.

7152 Hans Frykman gav en rapsodi över hans morfarsfar professorn Gustav Bergman, som han skrivit ett kapitel om i nya släktboken ”Kalix – Valdemarsudde”. Bl.a. kunde han berätta lite nytt från Gustavs läkarmottagning. Hans ”Patientbok” hade Bo Bergman hittat på sin vind. Boken sträcker sig över tiden 1875-79 samt 1886. Diagnoser och ordinerade mediciner framgick och Hans, själv läkare, kunde knyta ihop det med dagens praxis.

Magnus Cedergren erbjöd sig samla filmer och foton och göra dessa tillgängliga på dator. Låt oss tacksamt utnyttja hans erbjudande och skicka in material, som kan vara intressant. Allt returneras förstås. Magnus adress: mace@lysator.liu.se.

Det var ett möte som ökade samhörigheten och som inspirerar till nya träffar!

Med hälsningar från sekr. Hans Frykman.

Det här inlägget postades i Aktiviteter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *