Rapport från styrelsemötet 12/4 2011.

 1. Nytt allmänt stadgemöte planerat till 15/10 2011. Då hoppas vi kunna komma fram till komplett förslag för nya stadgar att antagas på årsmötet mars 2012. Lokal: Förhoppningsvis Finska Kyrkan = samma som mötet 29/1. Lokalen var bra.

 2. Årsmötet mars 2012: Det är samtidigt 60 årsjubileum av föreningens födelse! Det är skäl ställa till fest!! Styrelsen undersöker möjliga festlokaler i närheten av Valdemarsudde. Vi hoppas att återigen kunna få en visning av Gamla Kvarnen efter sista renoveringen. Har någon frände egna programförslag eller tips om bra lokal så hör av er!

 3. Valdemarsuddedagen 21/5: Styrelsen kontaktar grenrepresentanten för nya Olofgrenen och hoppas på en presentation om Olof. Han var viktig samarbetspartner till JBO från starten i Norrbotten och sedan Stockholmsverksamheten. Mer härom följer.

 4. På mötet gav vår registrator Hedvig Nordlund en datademonstration av släktregistret ”Holger”. En fin presentation av hur man kan välja ut en frände och sedan ”knappa sig vidare” och finna dennes förgreningar i släkten såväl bakåt som framåt. Bakom framtagningen av detta register ligger ett mycket stort arbete av Hedvig, som hon kan vara stolt över. Tack Hedvig från oss alla fränder! Det diskuterades ånyo åtkomligheten till släktregistret. Vem får gå in? Är allt önskvärt att läggas ut? Inloggning? Vad säger PUL? Frågan under utredning.

 5. Hedvig har tagit fram en lista över alla som fyller18 -20 år i släkten. Blev 19 – 11 – 9 för åren 1991-93.Styrelsen ämnar sända en presentation och inbjudan till dem att bli medlemmar i föreningen. Tips till alla deras föräldrar: Vi kan inte hitta bättre födelsedagspresent än ett medlemsskap !! Hoppas ni instämmer! Gärna också ”släktboken”! Nås via hemsidan.

 6. Snart kommer formellt utskick om medlemsavgifterna år 2011. Ni som redan nu vill betala 100 kronor så går det utmärkt ! Privatgiro 175210-4 med angivande av namn och gärna nummer. Kan ni värva nya fränder så gläder ni alla JBO- medlemmar.

 7. Slutligen: Föreningen undersöker möjligheten gå in på Facebook.

Hoppas på stor uppslutning på Valdemarsuddedagen!
Hjärtliga JBO-hälsningar! från Hans Frykman, sekr.

Det här inlägget postades i Styrelsemöten. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Rapport från styrelsemötet 12/4 2011.

 1. Magnus skriver:

  Hans skriver här om ett kommande 60-årsjubileum. Möjligen är föreningen ute alltför sent för den saken. I arkiven har jag hittat att ett stort frändemöte genomfördes 1946 (jag tror det var det året) och ett ytterligare fem år senare, 1951.

  Dessutom skriver Birgitta Jahn i ett papper som jag återfann i arkivet, att hennes mamma Maria Olsson, född Bergman, startade föreningen redan (tror jag det var) 1925. Frågan är om detta är korrekt information… På detta sätt vet jag inte riktigt vad som är den korrekta födelsedagen, men troligen har 60-årsdagen passerat för länge sedan…

  Magnus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *