Frändeträff 15/10 2011 inställd!

Det här inlägget postades i Aktiviteter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Frändeträff 15/10 2011 inställd!

 1. Göran Bergman skriver:

  Ett varmt tack till Magnus Cedergren för initiativet att i Sollentuna visa sina filmer som handlar om Johan Bergman Olson och utvecklingen under 1800 talet. I helgen fick vi även tillfälle att ta del av den senaste som handlade om medarbetaren Johannes Sällström och bolaget Bergman&Hummel´s agerande under den stora högkonjunkturen 1873, och de ibland negativa effekterna för nybyggaren i inlandet.

  Dessutom har Magnus nu skannat av ett antal dokument som handlar om järnvägarna Stockholm – Rimbo samt Bergslagens järnvägar. De återfinns nu under http://www.historiskskogsexport.se – Addebodaarkivet.

  Magnus insatser har bidragit till att mycket av den kunskap som finns i våra släktarkiv blivet tillgänglig. Min kunskap har väsentligt förbättrats omkring släktens utveckling och inte minst dess betydelse för utvecklingen i Norrbotten. Det är med spänning jag ser fram mot ytterligare information som successivt växer fram och blir tillgänglig.
  Ett stort tack till Magnus för imponerade insatser.
  7144 Göran Bergman

 2. Magnus skriver:

  Hej Göran,
  ett stort tack för visad uppskattning! Det är sådan uppriktig uppskattning som bidrar till höjd motivation, måste jag säga. Jag har inte räknat den senaste tiden, men antalet skannade sidor på http://www.historiskskogsexport.se torde f.n. uppgå till ca 13 000.
  mvh
  Magnus

  ps. Ett litet förtydligande, järnvägsarkiven som f.ö. anknyter till hela släkten Bergman – alltså inte alls bara Gustav och Abel Bergman – omfattar bl.a. Stockholm-Västerås-Bergslagens järnvägar – i dagligt tal kallat Västeråsbanan. Dagens version av denna betydelsefulla järnväg heter Mälarbanan och längre upp Bergslagspendeln (Västerås-Fagersta-Ludvika), allt enligt Trafikverkets aktuella terminologi. Den översta delen av järnvägen är däremot nedlagd, dvs. Ludvika-Björbo. Men visst har familjen Bergman satt spår även för oss med järnvägsintresse. Sen tillkommer ju Roslagsbanan, som ju idag är landets enda bevarade smalspåriga järnväg. ds.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *