Rapport från styrelsemötet 9/11 2010

I fortsättningen kommer jag, Hans Frykman, att skriva om styrelsemöten på JBO´s hemsida.

Enligt kassören: Dagskassan i jämvikt – d.v.s. cirka +/- 0.  Alltså: Påfyllning behövs! Och påfyllning blir det om fler betalar årsavgiften! Hittills har ”endast” 41 betalat! Förra året 80 stycken – vad kommer sig skillnaden? Var är ni 39?? Troligen och förhoppningsvis är det ”glömska” samt att många mail inte kommit fram p.g.a. felaktiga maildresser. En vädjan alltså: Förse Anna Lindström via denna hemsida med din rätta adress. Kolla också dina nära släktingar! En sista vädjan till dem som vill vara medlemmar i år: Skicka in den lilla 100-lappen till föreningens postgiro 175210-4 ”idag” så blir vi i styrelsen så glada och får ökad motivation jobba för er och föreningen. Vill båda i en par-relation vara med så blir det 2 x 100 kr.

Just svårigheten nå medlemmarna diskuterades länge. Vi måste spara på brevporto och går nu över till mailutskick till dem som uppgivit sin mailadress. De som saknar sådan skall naturligtvis  få  brev. Det är viktigt vi får besked om rätt mailadress eller om man önskar brev.

Vi har ett särskilt ”rent” släktregister vid namn Holger som sköts av Hedvig Nordlund där adresser ej kan lagras. Detta behöver också hållas aktuellt genom er. När förändring i familjen sker – meddela också detta till hemsidan.

Magnus Cedergren har skannat och digitaliserat en mängd släktdokument som Robert Bergman har och som främst berör norrlandsaffärerna. Kan nås via hemsidan eller www.historiskskogsexport.se.

Jag rapporterade om turerna med Siljansgården. Ej helt klart med Signe Alms utflyttning. Signe har mailat mig om att hennes bror Bertil, som äger Rosenvik, fyller 60 år 5/12. Samtidigt som han är mottaglig för uppvaktning så visar han då gärna huset. Det ägdes ju en gång av JBO´s hustru Henrica och ärvdes av sonen Carl som i sin tur skänkte det till sin syster Henrika, gift med Carl Alm d.ä. Nu alltså ett tillfälle bese ännu en släktgård.

Boken Kalix – Valdemarsudde är slutsåld och jag har nu beställt 30 ex. till. Önskas köp: Sätt in 220 kr på mitt privatgiro 154 09 21 – 2 med angivande om adress så sänder jag i kuddbrev.

Planeringsmötet 27/11 flyttades till 29/1 2011 kl 13 –  15 i Finska Kyrkan invid slottet. Anmäl gärna till mig för beräkning av fika. tel 021-181020. hans.frykman@spray.se

Revisorerna har gjort en granskning av året 2009. I stort fick vi godkänt men det låga antalet betalande medlemmar uppmärksammades. Styrelsen uppdrogs intensifiera försöken värva medlemmar, vilken vi bl.a. gör med denna skrift.

Nästa styrelsemöte 3/2 2011. Men er träffar vi väl 29/1!?

Med många frändeliga hälsningar från er sekreterare Hans Frykman – med stort tack till betalande och med ännu större hopp till ännu icke betalande fränder.

Medlem!!! Ja det hoppas jag varje JBO´are egentligen vill vara!! Tag chansen nu!

Det här inlägget postades i Styrelsemöten och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Rapport från styrelsemötet 9/11 2010

 1. Magnus Cedergren skriver:

  För fullständighets skull skall jag konstatera att scanningen av originaldokumenten till stor del möjliggjorts genom att jag fått låna dem av ägaren, dvs. Robert Bergman som också gett samtycke till publicering. Bland de flera tusen dokumenten finns också åtskilliga andra dokument, från bl.a. Stockholms stadsarkiv, Kalixbygdens forskarförening, Riksarkivet, Filipsborgs herrgård (kommer från Gunnel Svanberg) osv.

  Projektet drivs utanför släktföreningen och drivs informellt av undertecknad tillsammans med bl.a. Kalixbygdens forskarföreningen/Bengt-Göran Nilsson och Everth Johansson i Kalix.

  Magnus

  • Magnus Cedergren skriver:

   Förresten, är det någon som tycker att vi borde fortsätta att scanna mycket mer av gamla originalhandlingar från 1800-talet? Trots att vi har scannat in ca. en hyllmeter av gamla brev, bolagshandlingar osv, så finns det mångfalt mer som konkret associerar med familjen Bergman. Jag skall väl inskjuta att somligt av materialet på http://www.historiskskogsexport.se också beskriver händelser i Stockholm, t.ex. sånt som Johan B-O upplevde på 1850-talet.

   Jag har frågat efter flera intresserade, men har inte fått något särskilt stort gensvar. Tillsv. har projektet avstannat en smula, då jag behövde pusta ut efter att min scanner gått varm förra vintern.

   Magnus igen…

  • Magnus Cedergren skriver:

   Projektet Historisk skogsexport från Kalix älvdal bedrivs, som sagt, utanför helt släktföreningens regi och det är nog lämpligt att det fortsätter så.

 2. Magnus Cedergren skriver:

  Norrländska socialdemokraten skriver om Historisk skogsexport från Kalix älvdal:

  http://www.nsd.se/nyheter/kalix/artikel.aspx?ArticleId=5828968

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *