Rapport från styrelsemöte 3 juni 2012

Ett styrelsemöte hölls på Waldemarsudde i samband med årets första Waldemarsuddepicknick, den 3 juni 2012.

Ekonomin från årsmötet i april redovisades av kassör och arrangören Hans Frykman, det blev ett visst överskott.

En insamling av arkivmaterial i släkten har inletts och kommer att pågå under de närmaste åren – för de fränder som vill donera sina historiska släkthandlingar till föreningen. Ambitionen är att digitalisera mycket material, samt att kunna utöka de s.k. Bergman-Olson-Almska samlingarna, dvs. föreningens arkiv som finns på Stockholms stadsarkiv.

Föreningens medlemsregister sköts av kassören, och frågor om medlemskap och medlemsavgifter ställs direkt till honom. Mailadressen finns på hemsidan.

Släktregistret omfattar alla fränder oavsett medlemskap i föreningen. Det har byggts upp under den förra mandatperioden av dåvarande registratorn Hedvig Nordlund (baserat på tidigare arbeten av bl.a. Stephan Bergman-Paul) i programmet ”Holger”. Det har nu flyttats över till den fria internettjänsten GeneaNet, med fördelen att flera styrelsemedlemmar/grenrepresentanter kan ändra i samma databas direkt över internet. I släktregistret lagras också mailadresser. Mailadresser önskar styrelsen att ständigt få nya, även till icke-medlemmar. Här ligger ansvaret på respektive släktgren, och via sin grenrepresentant (som f.n. utgörs av styrelsemedlemmar). F.n. består släktregistret av över 1300 personer, och det växer förvånansvärt snabbt i takt med att vi får in uppgifter om nyfödda ättlingar till Johan Bergman Olson.

Till vice ordförande för föreningen utsåg styrelsen Eva Sendel.

Ordförande och vice ordförande planerar ett möte med Karin Sidén, ny intendent för Waldemarsudde.

Styrelsen genom ordförande
Magnus Cedergren

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *