Picknick som blev ett föredrag i Gamla huset

Augusti-picknicken blev kanske mest ett föredrag för 30-40 fränder inom släktföreningen, inomhus i Gamla huset medan det ösregnade utanför fönstret. Agneta Lundström (ordförande för Djurgårdens hembygdsförening) berättade om Rosenvik, där hon växte upp under bl.a. 1950-talet, dotter till Birger Nerman. Hon berättade om personliga upplevelser därifrån och hyresvärden Henrik Alm (vår kände frände med släktnummer 524).

Förhoppningsvis får vi anledning att återkomma här senare med ett lite fylligare inlägg om föredraget i Gamla huset på Waldemarsudde.

Så här såg den tidigare inbjudan ut:

Söndagen den 26 augusti kl. 13.00

Det blir ytterligare en gemensam picknick på Waldemarsudde denna sommar, denna gång i samarbete mellan Föreningen Johan Bergman Olsons ättlingar och Djurgårdens hembygdsförening. Vi träffas nedanför kvarnen på Waldemarsudde kl. 13. Tag med matsäck och kläder efter väderlek!

På programmet:
– De båda föreningarnas resp. styrelser presenterar kort sin verksamhet.
– Att växa upp på Djurgården på 50-talet – Agneta Lundström kåserar från sin uppväxt på Stora Rosenvik. Agneta Lundström är ordförande för Djurgårdens hembygdsförening.

Dessutom: Gamla huset har öppet sista dagen för säsongen den 26 augusti, kl. 12-16.

Föreningen Johan Bergman Olsons ättlingar, bildad 1952, är en släktförening för de tusentals ättlingarna till grosshandlaren Johan Bergman Olson och hans hustru Henrika, som ägde Waldemarsudde på 1800-talet. Föreningen vill bl.a. sprida kunskap i vidare kretsar om den egna släktens innehållsrika historia.

Djurgårdens hembygdsförening bildades 1947 och har till syfte att slå vakt om Djurgårdens natur, kultur, minnen och traditioner till gagn för de boende och de miljoner människor som varje år besöker Norra och Södra Djurgården.

Varmt välkomna önskar styrelsen tillsammans med Djurgårdens hembygdsförening genom ordförande Magnus Cedergren

Det här inlägget postades i Aktiviteter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *