Guidetur till sjöfartskvarteren på Södermalm 10 mars

Visste du att Johan Bergman Olsons föregångare i Kalix älvdal, också hade verksamhet i Tegelviken på Södermalm? Under vilka förhållanden levde människor som på 1800-talet arbetade med den civila sjöfarten i Stockholm: sjökaptener, varvsarbetare, hamnsjåare och andra grupper som arbetade för t.ex. Johan Bergman Olson? Följ med till sjöfartskvarteren på Södermalm i Stockholm, vid den tid då Johan Bergman Olson verkar som skeppsredare och grosshandlare. Ordförande Magnus Cedergren tar dig med på en vandring till Åsöberget och Stigberget. Turen berör också familjen Bergmans kristna och sociala verksamhet i Stockholm.

Vi träffas söndagen den 10 mars kl. 12.00 vid Tegelviken, Nackabussarnas busshållplats ”Londonviadukten” (riktning Nacka). Turen tar uppskattningsvis 1-2 timmar, och avslutas vid Fjällgatan 34. Kom ihåg alla de jobbiga backarna på Södermalm! Promenaden omfattar flera långa backar och trappor, både upp och ner. Möjligen är det också risk för halka på något ställe.

För den intresserade finns det möjlighet att efteråt enskilt besöka museet ”Stigbergets borgarrum” (Fjällgatan 34), som visar hur en kaptensbostad såg ut på 1800-talet. Stigbergets borgarrum har öppet 13-15 på söndagar, entré: 30 kr. Rekommenderas!

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Släktforskning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *