Frändeträff 20 april: Nytt tillfälle att träffa dina släktingar!

Inspirerade av släktmötet (årsmötet) förra året, inbjuder nu styrelsen till frändeträff med middag. Tid och plats: Lördagen 20 april 2013, kl 13.00, Gästgivargränd 3 i Täby (dvs. på samma plats som för släktmötet 2012).

Tema för frändeträffen är släkthistoriska bilder. Styrelsen kommer att på plats kunna hjälpa till med att scanna in äldre släktfotografier, med syfte att komplettera föreningens öppna bildarkiv på internet (du hittar det via www.bergmanolson.se). Ta därför gärna med äldre bilder, med tillhörande nedskrivna beskrivning eller släkthistoria.

Vi börjar med en kort inledning och kaffe klockan 13.00. Därefter följer en eller två programpunkter, den ena med det preliminära temat ”På släkthistoriska spår” – en allsidig frågesport. Har du något bidrag till programmet, så tas det gärna emot: en släkthistoria eller kanske en bild som är värd att berätta om för släktingarna. Ange i så fall detta i samband med anmälan.

Efter en bensträckare blir det sedan middag (ca kl. 15.00) bestående av varmrätt med dryck, ett glas vin eller alkoholfria alternativ.

Anmälan till frändeträffen sker genom betalning 200 kr/person (100 kr för barn under 18) till föreningens plusgiro 17 52 10-4, senast torsdagen den 4 april 2013. Ange i meddelanderaden vem betalningen avser: namn, mailadress (om sådan finns). Ange också om vin önskas till maten (för att beräkna inköp). Om du har frågor om anmälan till frändeträffen, skicka en sådan till föreningens kassör Robert Bergman, bergman.robert@gmail.com eller ring 0735-30 16 73.

Så här tar du dig hit från Stockholm:
T-bana till Tekniska Högskolan – byte till Roslagsbanan mot Österskär (som Gustaf Bergman m.fl. släktingar investerade pengar i), stig av vid Galoppfältet. Därifrån går du till fots en backe upp och därifrån ser man husen och Gästgivargränd.

eller

T-bana till Danderyds sjukhus – byte till buss 610 till ”Stockholmsvägen” och sedan till fots.

eller med egen bil

Från E 18: Avfart 183. Tag vänster in på Bergtorpsvägen. Åk rakt genom första rondellen. Sväng vänster i andra rondellen in på Stockholmsvägen. Efter cirka 400 m sväng vänster vid skylt Gästgivargränd och kör in på området och parkera på ledig plats.

Det här inlägget postades i Aktiviteter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *